Ghiveci de legume

de Bucataras in Mancaruri de post, 30 Noi 2020 | 7144 vizualizari

 

O bunatate de ghiveci de legume am facut astazi, cu tot felul de legume: morcovi, broccoli, conopida, telina si vinete, aromata cu usturoi si ierburi din gradina mea. :) Desi e vorba doar despre o tocana simpla de legume, de post, papilele mele au fost pe deplin satisfacute. 

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mari
  • 1 buchetel de broccoli
  • 1/2 conopida mica
  • 1 vanata
  • 1 radacina de telina
  • o mana de rosii cherry divers colorate
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 capatana de usturoi
  • sare, piper
  • amestec de ierburi aromatice uscate: cimbrisor, cimbru, busuioc, menta, leustean
  • 1 lingurita chimen
  • boia de ardei dulce
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri sos dulce-iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Curata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult. 

Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din usturoi. Amesteca si lasa-le sa se caleasca usor, cat sa se coloreze, nu mai mult. 

Adauga radacinoasele - morcovi si telina, legume care necesita timp mai lung de preparare, condimenteaza cu sare si piper. Joaca-te cu lingura printre ele de cateva ori, apoi pune pe rand vinetele, broccoli, conopida si amestecul de ierburi aromatice, plus un pahar mic cu apa.

Acum e momentul sa adaugi chimen, boia de ardei, restul de usturoi, rosiile cherry si sosul dulce-iute. 

Mai lasa doar de cateva ori sa mai bolboroseasca impreuna toate legumele, apoi opreste focul. 

Dichiseste ghiveciul de legume cu verdeata proaspata gen marar, patrunjel sau pentru un gust special, cu frunze de fenicul. 

Poftim la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de legume (de post)